Het koor is ontstaan in 1998, onder de naam “All Styles”. De bedoeling was een éénmalig optreden te verzorgen tijdens “de Dag van de Muziek”, een jaarlijks terugkerend evenement in Hoek. Door dit optreden kregen we de smaak te pakken

Inmiddels was het koor danig gegroeid en is in 2004 de naam “All Styles” veranderd in popkoor “EigenWijs”, wat beter past bij het repertoire van het koor.

In 2008  vierde het koor zijn 10 jarig jubileum `Op z’n EigenWijs De Markt van Terneuzen bood podium aan koren, muzikanten en dansgroepen. De opbrengst van dit evenement kwam geheel ten goede aan KIKA.

Het koor groeide nog steeds, zowel in grootte als in professionaliteit. De dirigente volgde diverse cursussen, wat natuurlijk ook ten goede kwam aan het koor. En niet te vergeten: het koor werd uitgebreid met een heuse liveband `de Bende´

2013 was het jaar waarin EigenWijs de 15e verjaardag vierde, wat inhield dat het jubileum een heel jaar gevierd werd .

Om te beginnen op 27 april de Korenroute: 20 koren in allerlei genres traden op in de binnenstad van Terneuzen op 10 verschillende locaties. Een fantastisch evenement, waarvan zowel de koren als het publiek genoten hebben. De afsluiting vond plaats de Markt, waarbij alle koren gezamenlijk nog een aantal nummers zongen.

Het 15-jarig jubileum werd afgesloten met een optreden in het Scheldetheater op 28 september: Herberg EigenWijs, een komisch muziektheaterstuk, geschreven en geregisseerd door Yvonne van Helmond. Maandenlang werd er intensief gerepeteerd, zowel op de nieuwe nummers als op tekst en toneelspel, het vergde veel van koor, dirigente, regisseur en muzikanten. En niet te vergeten alle hand en spandiensten door koorleden en vrijwilligers daar omheen! Voor een uitverkocht theater speelde en zong het koor de sterren van de hemel, een onvergetelijke ervaring!

Na alle enthousiaste reacties op de Korenroute werd besloten dat hierop een vervolg moest komen. Inmiddels zijn er al meerdere `routes´ geweest en is het uitgegroeid tot een 2-jaarlijks terugkerend evenement.

In 2018 hebben we nog éénmaal de stoute schoenen aangetrokken en zijn we voor ons 20 jaar samenzijn, met koor en onze nieuwe band `Bende 2.0´ de wereld over gevlogen. Dit uitte zich in het theateroptreden `EigenWijs op Reis´. Ook dit was weer een groot succes, zowel in het Scheldetheater in Terneuzen als ook in het Ledeltheater in Oostburg.

Maar EigenWijs zou EigenWijs niet zijn als we nu achterover zouden leunen. Zoals altijd staan onze raderen niet stil en wordt er druk gewerkt aan een volgend evenement.

Wordt vervolgd 😉