Dit jaar zullen de volgende koren deelnemen aan onze korenroute.

EigenWijs:
Natuurlijk zingt EigenWijs ook zelf tijdens de Korenroute, die ze al voor de 5e keer organiseren in de binnenstad van Terneuzen.

In 1998 is dit koor opgericht en nog altijd zingen ze op EigenWIjze met veel enthousiasme popsongs uit de jaren ’60 tot heden. Inmiddels hebben ze hun 10-, 15- en 20-jarig jubileum groots gevierd en na de Korenroute gaan ze zich voorbereiden op hun 25-jarig jubileum, dat in 2024 zal plaatsvinden.
Het koor bestaat uit ongeveer 34 leden en repeteert wekelijks in Hoek. Optreden doen ze altijd samen met hun eigen 4-koppige band, “Bende 2.0”.

Popkoor zal als organiserend koor leidend zijn in de gezamenlijke afsluiting met alle koren om 17 uur op de Markt.

Popkoor 2Gether:
Popkoor 2 Gether komt uit Vogelwaarde en bestaat uit ongeveer 20 dames. Hun motto is: AND WE LOVE TO SING!!
Onder leiding van dirigent Jos Neve, brengen ze meerstemmig, oude en nieuwe popsongs ten gehore. Ook hebben ze samen met tekstschrijver Jan-Kees de Meester een heus protestlied gezongen voor het 15-jarig bestaan van de Westerscheldetunnel.

Ze bestaan al meer dan 12,5 jaar en daarom geven ze later dit jaar een jubileum optreden op 18 november in de Halle te Axel. 
Houdt hun social media in de gaten!

Koor VolLuid!
Zij zijn een enthousiast gemengd koor uit Kloosterzande. Onder leiding van dirigente Anneriet van de Broecke repeteren ze elke dinsdagavond in de “Binnendeur” te Kloosterzande.
Het koor telt zo’n 40 leden, ze zingen meerstemmig, begeleid door een muziekband.
Het repertoire bestaat voornamelijk uit lichte muziek, pop maar ook jazz, gospel en ballads.
Ze staan voor uitstraling en plezier, maar zeker ook voor muzikale kwaliteit!

Ze geven regelmatig optredens, en nemen deel aan tal van festiviteiten in de regio, bijv: Middelburg Volkoren, Music-days, kerstoptredens, Artiestenmis in Antwerpen, concert in het Scheldetheater en nog vele andere activiteiten. Ook hebben ze al eens cd’s opgenomen.

Koor de Hoge Noo{d}t:
Koor de Hoge Noo{d}t is opgericht in 2018 op initiatief van de dorpsraad van Ossenisse. Sonja Broeckaart heeft de muzikale leiding hierin op zich genomen. Inmiddels is het koor uitgegroeid tot een gemengd popkoor met 30 leden. En zoals ze zelf zeggen: Wij zingen niet uit ons hoofd, wij zingen uit ons hart! Ons repertoire is niet te plaatsen in één hokje, het varieert van populair, country, klassiek, tot recente hits. Het plezier, de ontspanning, de verbinding die het zingen ons samen geeft is onze drijfveer. Wekelijks repeteren we in een gezellige én bijzondere ambiance in Ossenisse. Kortom, Koor de Hoge Noo{d}t is uniek door zijn vrije stijl en ongedwongenheid.

Zanggroep Melody:
In oktober 1972 zijn ze opgericht als jongerenkoor Zegge (JKZ) en in september 1993 besloot men voortaan verder te gaan als: ZANGGROEP MELODY

Zanggroep Melody bestaat dus al ruim 50 jaar! Sinds 2019 staan ze o.l.v. Ronald Tichelaar en zingen ze 2- of 3-stemmig in diverse talen. Het repertoire is veelzijdig en niet in één categorie te plaatsen.

Hun slogan is: Wij doen het: Samen

Samen huilen, samen lachen maar zeker samen genieten.

In de wijde omgeving staan zij bekend om hun vrolijke liederen met toepasselijke teksten die zij bij diverse activiteiten ten gehore brengen.

Het enthousiasme dat deze groep uitstraalt nodigt U vanzelf uit tot meezingen.

Het repertoire is heel veelzijdig en niet in een categorie te plaatsen.

Gospelkoor Realpower:
Dit is het geweldige Gospelkoor Real Power uit Halsteren! Een dynamisch koor met ongeveer 20 leden, dat klaar staat om voor jullie op te treden. Al 6 jaar lang zijn ze samen onder de bekwame leiding van dirigent Mariëlle Tempelaars. Met hun passie en energie weten ze het publiek telkens weer te raken. Met veel enthousiasme hebben ze onlangs deelgenomen aan een workshop van Shirma Rouse. Gospel is de kern van hun muziek, maar Real Power beperkt zich niet tot één genre. Ze voegen ook Soul, R&B, Pop en Rock toe aan hun repertoire. Laat u meevoeren door hun inspirerende klanken en geniet van de diversiteit van hun repertoire.

Ochtendkoor:
Voor iedereen bij wie de avonden al helemaal vol zitten maar toch graag in groepsverband wil zingen. Speciaal in het leven geroepen: het Ochtendkoor!

Onder leiding van docent Marjolijn Polfliet in de ochtend lekker zingen bij een spetterend popkoor, zo voelt de zangkoorrepetitie als een ochtendje voor jezelf en voor, tijdens en na het zingen ontstaan er vanzelf vriendschappen. Dus zeker niet bedoeld als alleen voor ouderen, die jong van geest uiteraard ook welkom zijn, maar echt voor iedereen die zichzelf nu eenmaal makkelijker overdag kan vrijmaken dan ’s avonds. Welkom vanaf 18 jaar.

§Repertoire: popmuziek, klassiekers, de nieuwste hits en alles wat daartussen zit. Elke week repeteren bij Toonbeeld in Terneuzen en toewerken naar een aantal optredens. Maar gezelligheid en ontspanning staan voorop!

Popkoor Akkoord:
Popkoor Akkoord uit het Zeeuwse Hulst bestaat volgend jaar 10 jaar. Opmerkelijk is te noemen, dat het een koor is met vanaf de start 70 vrouw/man (heel veel vrouw, weinig man) sterk, het heeft al een setlist van meer dan 100 liedjes, die we allemaal uit het hoofd leren én dat het koor tegenwoordig nog steeds bestaat uit 65 leden.

In ons repertoire komt werkelijk alles aan bod van jaren 50 tot nu, van musical tot TOP 2000, van ballad tot rap, van volledige koornummers tot nummers met solisten, van Nederlands tot Engels, maar ook andere talen komen voorbij.

We staan voor enthousiasme, plezier, doorzettingsvermogen, teamspirit en dat alles onder de energieke, uitdagende begeleiding van dirigent Marjolijn Polfliet.

Ons doel is om door middel van muziek het publiek een fijn en goed gevoel te geven en het brengt de mensen op positieve gedachten en vindingrijkheid. 

Zingen is al een eeuwenoude traditie, een levend erfgoed dat door de jaren heen met zijn tijd is meegegaan.  Wij willen met ons repertoire de toehoorders stimuleren hen te laten meezingen en genieten. Wij werken met meerstemmigheid en close harmony. Wij dragen bij aan het actueel houden en toekomst geven aan de traditie van koren

EL Pio Popvocals:
Wij zijn EL Pio Popvocals, al 25 jaar een begrip in Etten-Leur. Hun koor bestaat uit zo’n twintig dames en acht heren, verdeeld over 5 stemgroepen.

Dirigent Rudy Pijfers arrangeert alle nummers die zij zingen, zelf. Hij geeft een moderne twist aan klassiekers, en weet hedendaagse pop en rockmuziek in een nieuw jasje te steken. Hiermee verrassen ze graag hun publiek (en ook nog regelmatig zichzelf).

Dit alles onder live begeleiding van pianist William Croonen.

Ze kijken er naar uit om te mogen zingen in Terneuzen en hopen jullie daar te zien!

Vocal Band Flashback:
Flash Back! is een dynamisch koor met leden uit de hele breedte van Zeeuws-Vlaanderen. Zij brengen een gevarieerd programma aan meerstemmige popnummers met enthousiasme en hier en daar een vleugje choreografie. Het koor staat onder de bezielende leiding van Joke Kempeneers.

7 oktober staan zij in het Scheldetheater met de spetterende gevarieerde show Back on Stage Part ll, i.s.m. met de band Sledgehammer en 2 akoestische gitaristen. De opbrengst van de show gaat naar Stichting Kinderdiabetes.

Friends of Folk:
We schrijven najaar 2010, 6 mannen zijn allemaal lid van “Zuidwest 10”, een shantykoor uit Terneuzen. Na de repetitietijd gaan een aantal fanatiekelingen door met het zingen van Ierse nummers onder leiding van Jan Hamelink en Piet de Haan. Tijdens dit gebeuren hebben ook Wout van de Broek en Piet Plasmans een meer dan gezonde belangstelling voor Ierse nummers. Bij al dit alles blijkt ook dat Dick Busch gitaar kan spelen en dat Gerrie Romeijn zijn banjo als een verlengde van zijn arm beschouwt. Kortom: er wordt besloten om een keer een hele avond gezellig bij iemand thuis alleen maar Ierse nummers te gaan spelen. ‘Friends of Folk’ is geboren. Op 11 november 2010 hebben ze ons eerste openbare optreden in ‘Herberg de Graauw’. 

Nadien volgen er nog vele optredens op diverse shantyfestivals, cafés, restaurants, op kerstmarkten, bruiloften, in verzorgingstehuizen enzovoorts, zelfs in het buitenland hebben ze naam gemaakt.